WhatsApp Varnost

Zasebnost in varnost sta v naši DNK

Že od prvega dne smo WhatsApp oblikovali tako, da bi vam pomagal ostati v stiku s prijatelji, deliti pomembne informacije ob naravnih katastrofah, se ponovno povezati z ločenimi družinami ali pa najti boljše življenje. Nekatere najbolj osebne trenutke delite preko WhatsApp-a, zato smo v našo najnovejšo različico aplikacije vgradili šifriranje od konca do konca. Tako šifrirana, so vaša sporočila, slike, posnetki, glasovna sporočila, dokumenti in klici zavarovani pred tem, da pridejo v napačne roke.

Privzeta varnost

WhatsApp od konca do konca šifriranje je na voljo, ko vi in osebe s katerimi ste v stiku, uporabljajo najnovejšo različico naše aplikacije. Veliko aplikacij za sporočanje šifrira sporočila le med vami in njimi. Šifriranje od konca do konca, ki ga uporablja WhatsApp, pa zagotavlja, da lahko le vi in oseba s katero komunicirate bere poslano ter nihče drug niti WhatsApp. To je zato, ker so vaša sporočila zavarovana s ključavnico in samo vi in prejemnik imate ključ, ki jo odklene in omogoča branje sporočil. Za dodatno zaščito ima vsako poslano sporočilo edinstveno ključavnico in ključ. Vse to se dogaja samodejno: vklapljanje posebnih nastavitev oz. odpiranje posebnih tajnih klepetov, da bi zavarovali vaša sporočila ni potrebno.

Govorite brez skrbi

WhatsApp klici vam omogočajo pogovore z vašimi prijatelji in družino, tudi če ste v drugi državi. Tako kot vaša sporočila, so tudi WhatsApp klici od konca do konca šifrirani, tako da jih WhatsApp in tretje osebe ne morejo poslušati.

Sporočila, ki ostanejo z vami

Prav je, da imate nadzor nad vašimi sporočili. Zato WhatsApp dostavljenih sporočil ne hrani na strežniku. Šifriranje od konca do konca pa pomeni, da jih WhatsApp in tretje osebe tako ali tako ne morejo brati.

Prepričajte se sami

WhatsApp vam omogoča, da se prepričate, da so klici, ki jih opravite in sporočila, ki jih pošljete, od konca do konca šifrirana. To lahko preprosto preverite v informacijah o stiku ali skupini.

Izvejte podrobnosti

Preberite poglobljeno tehnično razlago od konca do konca šifriranja, ki ga uporablja WhatsApp in je bilo razvito v sodelovanju z Open Whisper Systems.