Securitatea pe WhatsApp

Confidențialitatea și securitatea informației sunt înscrise în ADN-ul nostru

Din prima zi, am construit aplicația WhatsApp pentru a vă ajuta să mențineți legătura cu prietenii, să distribuiți informații de importanță vitală în perioade de catastrofe naturale, să puteți lua legătura din nou cu membrii familiei sau să căutați un trai mai bun. Unele dintre cele mai personale momente ale dvs. sunt distribuite prin WhatsApp, de aceea am implementat funcția de criptare integrală în ultimele versiuni ale aplicației. În momentul în care se utilizează criptarea integrală, mesajele, pozele, fișierele video, mesajele vocale, documentele și apelurile sunt securizate și nu pot fi interceptate de terți.

Securizare implicită

Funcția de criptare integrală oferită de WhatsApp este disponibilă în momentul în care atât dvs. cât și persoanele cărora le trimiteți mesaje, au instalată cea mai recentă versiune a aplicației. Multe aplicații de comunicare/mesagerie, criptează mesajele doar între ele și dvs., în timp ce criptarea integrală oferită de WhatsApp garantează faptul că doar dvs. și persoana cu care discutați poate citi mesajele care au fost trimise, și nimeni altcineva nu poate face acest lucru, nici măcar WhatsApp. Aceasta se datorează faptului că mesajele dvs. sunt securizate printr-un proces de blocare pentru care doar dvs. și destinatarul dispuneți de cheia necesară pentru a le debloca și citi. Pentru o protecție sporită, fiecare mesaj pe care îl trimiteți este supus unui proces unic de blocare și are o cheie specifică pentru a putea fi deblocat. Procesul de criptare se desfășoară în mod automat și nu va fi necesar să activați nicio configurare sau să creați conversații speciale, secrete pentru a vă securiza mesajele.

Exprimare liberă

Opțiunea Apeluri WhatsApp vă oferă posibilitatea de a vorbi cu prietenii și familia dvs., chiar dacă aceștia se află în altă țară. La fel ca și mesajele pe care le trimiteți, apelurile efectuate prin WhatsApp sunt criptate integral, astfel încât WhatsApp și terțele părți nu le pot asculta.

Mesaje accesate doar de către dvs.

Mesajele dvs. trebuie să vă aparțină și să fie confidențiale. De aceea, WhatsApp nu păstrează mesajele dvs. pe serverele sale de îndată ce acestea au fost livrate, iar procesul de criptare integrală face ca atât WhatsApp cât și terții să nu le poată citi.

Încercați ca să vă convingeți

WhatsApp vă oferă posibilitatea de a verifica ca atât apelurile pe care le efectuați, cât și mesajele pe care le trimiteți, să fie criptate integral. Tot ce trebuie să faceți este să căutați indicatorul la secțiunea detalii contact sau detalii grup.

Obțineți detalii

Citiți o explicație tehnică în detaliu privind procesul de criptare integrală oferit de WhatsApp, proces care a fost dezvoltat în colaborare cu Open Whisper Systems.