WhatsApp's beveiliging

Privacy en veiligheid zit in ons DNA

Vanaf de eerste dag maken wij WhatsApp voor jou om in contact te blijven met je vrienden, het delen van belangrijke informatie tijdens natuurrampen, het opnieuw in contact komen met familieleden of voor de zoektocht naar een beter leven. Soms deel je je meest persoonlijke momenten via WhatsApp en daarom hebben wij end-to-end encryptie geïntroduceerd in onze laatste versie. Met end-to-end encryptie zijn je berichten, foto's, video's, Gesproken berichten, documenten en oproepen veilig en kunnen ze niet in de verkeerde handen vallen.

Automatisch beveiligd

WhatsApp's end-to-end encryptie is beschikbaar wanneer jij en de contacten waarnaar je berichten stuurt gebruik maken van de laatste WhatsApp-versie. Veel berichtendiensten maken alleen gebruik van encryptie tussen de gebruiker en henzelf, maar WhatsApp gebruikt end-to-end encryptie om ervoor te zorgen dat alleen de verzender en de ontvanger de berichten kunnen lezen. Niemand anders kan de berichten lezen. Zelfs WhatsApp kan dit niet. Je berichten worden beveiligd met een uniek slot waarvan alleen de verzender en de ontvanger de sleutel hebben. Hierdoor zijn de verzender en de ontvanger de enige die het slot kunnen openmaken en het bericht kunnen lezen. Dit alles gebeurt automatisch: je hoeft geen instellingen in te schakelen of een nieuwe beveiligde chats te starten.

Vrijuit praten

Met WhatsApp Bellen kan je met je familie en vrienden praten. Dit kan zelfs wanneer zij in een ander land zijn. Net als met je berichten wordt er voor je WhatsApp-oproepen gebruik gemaakt van end-to-end encryptie. Hierdoor kunnen WhatsApp en derde partijen deze niet beluisteren.

Berichten die alleen voor jou zijn

Jouw berichten zijn alleen voor jou bestemd. Daarom slaat WhatsApp de berichten niet op wanneer de berichten zijn afgeleverd. End-to-end encryptie betekent daarnaast dat WhatsApp en derde partijen de berichten toch niet kunnen lezen.

Controleer het zelf

WhatsApp laat je controleren of voor je oproepen en de berichten die je verzendt gebruik wordt gemaakt van end-to-end encryptie. Bekijk simpelweg de indicator in het scherm contact- of groepsinformatie.

Krijg de details

Lees een diepgaande technische uitleg over de end-to-end encryptie van WhatsApp. De encryptie is ontwikkeld in samenwerking met Open Whisper Systems.