WhatsApp Biztonság

Adatvédelem és Biztonság a génjeinkben

Az első naptól kezdve úgy építettük meg a WhatsApp-ot, hogy segítsen kapcsolatot tartani barátaiddal, hogy meg tudj osztani létfontosságú híreket természeti katasztrófák esetén, újra tudjunk egyesíteni szétválasztott családokat, vagy hogy egy jobb életet reménye után tudj nézni. A legszemélyesebb pillanataid kerülnek megosztásra a WhatsApp-on, ezért építettük meg a végpontok közötti titkosítást az alkalmazásunk legújabb verziójában. Amennyiben az üzeneteid, fotóid, videóid, hangüzeneteid, dokumentumaid és hívásaid titkosítottak a végpontok között, ebben az esetben biztonságban vannak, még abban az esetben is, amennyiben rossz kezek közé kerülnének.

Biztonság alapbeállításként

A WhatsApp végpontok közötti titkosítása elérhető, amennyiben te és a felhasználók, akikkel csevegsz az alkalmazás legújabb verzióját használják. A legtöbb csevegő alkalmazás az üzeneteket csak addig titkosítja, amíg megérkezik hozzájuk, ezzel ellentétben a végpontok közötti titkosítás során csupán te és az a felhasználó akivel csevegsz tudja elolvasni a tartalmat, senki más, még a WhatsApp sem. Mivel az üzeneteid egy speciális lakat által titkosítottak, és csupán te és a felhasználó, akivel csevegsz rendelkezik azzal a kulccsal, amellyel ki lehet nyitni ezt a lakatot, és ezáltal elolvasni az üzenetet. A biztonság védelme érdekében, minden elküldött üzenet rendelkezik egy saját speciális lakattal és kulccsal. Mindez automatikusan történik: nem kell külön beállítani, vagy titkos csevegéseket indítani az üzeneteid biztonsága érdekében.

Szólásszabadság

A WhatsApp Hívás segítségével beszélhetsz barátaiddal és családoddal, még abban az esetben is, amennyiben ők egy másik országban tartózkodnak. Ugyanúgy, ahogyan az üzeneteid, a WhatsApp hívások is titkosítottak a végpontok között, ami azt jelenti, hogy a WhatsApp és egyéb alkalmazások nem tudják meghallgatni azokat.

Üzenetek, amelyek nálad maradnak

Az üzeneteid a te kezeidben kell hogy legyenek. Ezért a WhatsApp nem tárolja az üzeneteidet a szerverein, miután kézbesítette azokat, és a végpontok közötti titkosítás azt jelenti, hogy a WhatsApp és egyéb alkalmazások különben sem tudják elolvasni azokat.

Magad ellenőrizheted

A WhatsApp-on lehetőséged van hitelesíteni, hogy az elküldött üzeneteid titkosítottak e végpontok között. Egyszerűen csak ellenőrizd a jelzőket a kontakt adatai vagy csoport adatai képernyőn.

Tudd meg a részleteket

Olvasd el a WhatsApp végpontok közötti titkosításáról szóló részletes technikai leírást, amely az Open Whisper Systems segítségével készült.