WhatsApp sigurnost

Privatnost i sigurnost je u našem DNK

Od prvoga dana, stvarali smo WhatsApp kako bi Vam pomogli da ostanete u kontaktu s prijateljima, dijelite vitalne informacije tijekom [prirodnih katastrofa] (http://www.ndtv.com/tamil-nadu-news/chennai-floods-ndrf-uses-social-media-to-reach-out-to-people-1251104), ponovno spojimo razdvojene obitelji, ili u traženju boljeg života. Neki od Vaših najosobnijih trenutaka se dijele putem WhatsApp-a i upravo to je razlog zašto smo ugradili end-to-end metodu šifriranja u najnoviju verziju naše aplikacije. Kada se šifrira end-to-end metodom, Vaše poruke, fotografije, video zapisi, glasovne poruke, dokumenti i pozivi sigurno neće upasti u krive ruke.

Zajamčena sigurnost

WhatsApp-ovo end-to-end šifriranje dostupno je kada Vi i osobe kojima šaljete poruke koristite najnoviju verziju naše aplikacije. Mnoge aplikacije za dopisivanje šifriraju poruke samo između Vas i njih, ali WhatsApp-ovo end-to-end šifriranje osigurava da isključivo Vi i osoba s kojom komunicirate možete pročitati što je poslano i nitko između, čak niti WhatsApp. Razlogu tome je to što su Vaše poruke zaključane i jedino primatelj i Vi imate poseban ključ potreban za otključavanje i čitanje. Za dodatnu zaštitu, svaka poruka koju pošaljete zaključana je na jedinstven način i ima svoj jedinstveni ključ. Sve se ovo događa automatski: nema potrebe uključivati postavke ili postavljati posebne tajne razgovore kako biste osigurali svoje poruke.

Razgovarajte slobodno

WhatsApp Vam omogućuje razgovore s Vašim prijateljima i obitelji čak i ako su u drugoj državi. Baš kao Vaše poruke, WhatsApp pozivi su šifrirani end-to-end metodom tako da ih WhatsApp, niti treće strane ne mogu prisluškivati.

Poruke koje ostaju s Vama

Vaše poruke trebaju biti u Vašim rukama. Iz tog razloga WhatsApp ne sprema poruke na svoje poslužitelje jednom kada ih dostavimo, a end-to-end šifriranje znači da ih WhatsApp niti treće strane bez obzira ne mogu čitati.

Uvjerite se sami

WhatsApp Vam je omogućio da sami provjerite jesu li pozivi koje obavite i poruke koje pošaljete šifrirane end-to-end metodom. Jednostavno potražite indikator u detaljima kontakta ili detaljima grupe.

Saznajte detalje

Pročitajte detaljno tehničko objašnjenje WhatsApp-ove end-to-end metode šifriranja, razvijene u suradnji s Open Whisper Systems.