WhatsAppin turvallisuus

Yksityisyys ja turvallisuus ovat meille elintärkeitä

Ideamme WhatsAppia tehdessä on alussa asti ollut auttaa sinua pitämään yhteyttä ystäviisi, jakamaan tärkeitä kuulumisia luonnonkatastrofien aikaan, pitämään yhteyttä hajonneissa perheissä tai paremman elämän etsimisessä. Saatat jakaa osan kaikista henkilökohtaisimmista hetkistäsi WhatsAppin avulla, joten halusimme rakentaa täyden salauksen (engl. end-to-end encryption) ohjelman uusimpiin versioihin. Kun viestit, kuvat, videot, ääniviestit, dokumentit ja puhelut salataan täysin, ne ovat turvassa vääriin käsiin päätymiseltä.

Vaivatonta turvallisuutta

WhatsAppin täysi salaus on saatavilla, kun sinä ja henkilöt, joille lähetät viestejä, käytätte ohjelman uusinta versiota. Monet viestintäohjelmat salaavat viestit vain sinun ja heidän palvelimiensa välillä, mutta WhatsAppin täysi salaus varmistaa, että vain sinä ja henkilö, jonka kanssa keskustelet, voi lukea viestejä - ei kukaan muu. Ei edes WhatsAppin henkilökunta. Tämä on käyttämämme lukon ansiota: viestisi lukitaan lukon avulla, ja vain vastaanottajalla ja sinulla itselläsi on avain, jolla tämän lukon voi avata ja lukea viestin. Suojaus on vielä parempi, sillä jokaisella lähettämälläsi viestillä on oma lukko ja avain. Kaikki tämä tapahtuu automaattisesti: sinun ei tarvitse kytkeä asetuksia päälle tai aloittaa salattua keskustelua erikseen.

Juttele vapaasti

WhatsApp-puheluiden avulla voit soittaa ystävillesi ja perheellesi, vaikka he olisivat toisessa maassa. Viestien tavoin myös WhatsApp-puhelut ovat täysin salattuja, joten WhatsApp ja kolmannet osapuolet eivät voi kuunnella niitä.

Viestit kuuluvat sinulle

Viestiesi pitäisi kuulua vain sinulle. Siksi poistamme viestit palvelimiltamme, kun olemme toimittaneet ne puhelimeesi. Siihen asti kun viestit ovat palvelimilla, WhatsApp ja kolmannet osapuolet eivät voi kuitenkaan lukea niitä, sillä ne ovat täysin salattuja.

Tarkista salaus itse

WhatsAppissa voit tarkistaa, salataanko soittamasi puhelut ja lähettämäsi viestit täysin. Löydät tästä kertovan kuvakkeen yhteystiedon - tai ryhmän tiedot -näkymästä.

Lisätiedot

Voit lukea tarkan teknisen kuvauksen WhatsAppin täydestä salauksesta, joka on kehitetty yhteistyössä Open Whisper Systems -ryhmän kanssa.