Ασφάλεια WhatsApp

Το απόρρητο και η Ασφάλεια βρίσκονται στο DNS μας

Από την πρώτη μέρα, χτίζουμε το WhatsApp για να σας βοηθήσουμε να μένετε σε επαφή με φίλους, να μοιράζεστε ζωτικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών, να επανασυνδέεστε με χωρισμένες οικογένειες, ή να αναζητείται μια καλύτερη ζωή. Μερικές από τις πιο προσωπικές σας στιγμές μοιράζονται μέσω του WhatsApp, και για αυτόν τον λόγο ενσωματώσαμε την κρυπτογράφηση στις τελευταίες εκδόσεις της εφαρμογής μας. Όταν κρυπτογραφούνται, τα μηνύματα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα φωνητικά μηνύματα, τα έγγραφα και οι κλήσεις σας προστατεύονται από αδιάκριτα ξένα χέρια.

Προεπιλεγμένη ασφάλεια

Η κρυπτογράφηση του WhatsApp είναι διαθέσιμη όταν εσείς και τα άτομα με τα οποία συνομιλείτε, χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής μας. Πολλές εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων κρυπτογραφούν μόνο τα μηνύματα μεταξύ εσάς και αυτούς, ενώ η κρυπτογράφηση του WhatsApp εξασφαλίζει ότι μόνο εσείς και το άτομο με το οποίο συνομιλείτε μπορείτε να διαβάσετε ό,τι αποστέλλεται, και κανένας ενδιάμεσος, ούτε καν το WhatsApp. Αυτό συμβαίνει διότι τα μηνύματά σας ασφαλίζονται με ένα λουκέτο, και μόνο ο παραλήπτης και εσείς έχετε το ειδικό κλειδί για να τα ξεκλειδώσετε και να τα διαβάσετε. Για επιπρόσθετη ασφάλεια, κάθε μήνυμα που στέλνετε έχει το δικό του μοναδικό λουκέτο και κλειδί. Όλα αυτά συμβαίνουν αυτόματα: δε χρειάζεται να ενεργοποιήσετε ρυθμίσεις ή να δημιουργήσετε κρυφές συνομιλίες για να ασφαλίσετε τα μηνύματά σας.

Μιλήστε ελεύθερα

Οι κλήσεις WhatsApp σας επιτρέπουν να μιλάτε με φίλους και οικογένεια, ακόμα και όταν βρίσκονται σε άλλη χώρα. Όπως ακριβώς και με τα μηνύματα, οι κλήσεις WhatsApp κρυπτογραφούνται ώστε ούτε το WhatsApp αλλά ούτε και κάποιος τρίτος να μπορούν να τις ακούσουν.

Μηνύματα που μένουν μαζί σας

Τα μηνύματά σας πρέπει να βρίσκονται στα χέρια σας. Γι’αυτό το WhatsApp δεν αποθηκεύει τα μηνύματά σας στους διακομιστές του μετά την παράδοσή τους, όμως κρυπτογράφηση σημαίνει ότι ούτε το WhatsApp αλλά ούτε και κάποιος τρίτος μπορούν να τα διαβάσουν ούτως ή άλλως.

Δείτε και μόνοι σας

Το WhatsApp σας επιτρέπει να ελέγξτε πότε οι κλήσεις που πραγματοποιείτε και τα μηνύματα που στέλνετε κρυπτογραφούνται. Απλά κοιτάξτε για την ένδειξη στις πληροφορίες επαφής ή ομάδας.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες

Διαβάστε μια εμπεριστατωμένη επεξήγηση για την κρυπτογράφηση του WhatsApp, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Open Whisper Systems.