Teks

Mudah, Permesejan Boleh Dipercayai

Mesej rakan-rakan dan keluarga anda dengan percuma*. WhatsApp menggunakan sambungan Internet telefon anda untuk menghantar mesej supaya anda boleh mengelakkan bayaran SMS.
* Caj data mungkin dikenakan. Hubungi penyedia anda untuk butiran.

Sembang Grup

Grup untuk kekal berhubung

Kekal berhubung dengan kumpulan orang yang paling penting, seperti keluarga atau rakan sekerja. Dengan grup sembang, anda boleh berkongsi mesej, foto, dan video sehingga 256 orang pada satu masa. Anda juga boleh menamakan grup anda, senyap atau sesuai pemberitahuan, dan banyak lagi.
Rakan-rakan
Keluarga
Hujung Minggu

WhatsApp di Web dan Desktop

Memastikan Perbualan Berterusan

Dengan WhatsApp di web dan desktop, anda boleh dengan mudah menyegerakkan sembang anda ke komputer anda supaya anda boleh sembang pada mana-mana peranti yang paling mudah untuk anda. Muat turun aplikasi desktop atau lawati web.whatsapp.com untuk bermula.

Panggilan Suara dan Video WhatsApp

Berbual Percuma

Dengan panggilan suara, anda boleh bercakap dengan rakan-rakan dan keluarga anda secara percuma*, walau pun mereka berada di negara lain. Dan dengan panggilan video percuma*, anda boleh membuat perbualan muka ke muka apabila suara atau teks tidak mencukupi. Panggilan suara dan video WhatsApp menggunakan sambungan Internet telefon anda, bukannya pelan minit suara selular anda, supaya anda tidak perlu risau akan caj panggilan yang mahal.
* Caj data mungkin dikenakan. Hubungi penyedia anda untuk butiran.

Penyulitan hujung ke hujung

Keselamatan secara Lalai

Beberapa saat-saat yang paling peribadi anda dikongsikan di WhatsApp, inilah sebabnya kami membina penyulitan hujung-ke-hujung ke dalam versi terbaru aplikasi kami. Apabila hujung-ke-hujung disulitkan, mesej dan panggilan anda akan dilindungi supaya hanya anda dan orang yang hubungi yang boleh membaca atau mendengar, dan tiada siapa di antara mereka, bahkan WhatsApp.

Foto dan Video

Kongsi Saat-Saat Penting

Hantar foto dan video di WhatsApp dengan segera. Anda juga boleh merakam saat-saat penting anda dengan kamera terbina. Dengan WhatsApp, foto dan video dihantar dengan pantas walaupun sambungan anda perlahan.

Mesej Suara

Suarakan Apa Di Minda Anda

Kadangkala, suara anda mengatakan segalanya. Dengan hanya satu ketik anda boleh merakam Mesej Suara, sesuai untuk bertanyakan khabar atau cerita yang panjang.

Dokumen

Perkongsian Dokumen Menjadi Mudah

Hantar PDF, dokumen, hamparan, persembahan slaid dan lagi, tanpa perlu emel atau aplikasi perkongsian fail. Anda boleh menghantar dokumen sehingga 100 MB, jadi ia mudah untuk mendapatkan apa yang anda perlukan kepada siapa yang anda mahu.