Criptare integrală

Dreptul la confidențialitate și securitate se află înscris în ADN-ul nostru, de aceea în ultimele versiuni pentru aplicația noastră există procesul de criptare integrală. În momentul în care mesajele, pozele, fișierele video, mesajele vocale, documentele, actualizările de stare și apelurile vor fi criptate integral, acestea vor fi securizate și nu vor putea fi accesate de terți.

Aflați mai multe informații despre opțiunea de Stare pe WhatsApp pentru: Android | iPhone | Windows Phone

Criptarea integrală este disponibilă atunci când dvs. și persoanele cu care discutați au ultima versiune de WhatsApp instalată.

Criptarea integrală oferită de WhatsApp vă asigură că doar dvs. și persoanele cu care discutați pot citi ceea ce se trimite, astfel că nimeni altcineva nu poate face acest lucru, nici măcar WhatsApp. Mesajele dumneavoastră sunt securizate cu ajutorul unui proces de blocare pentru care doar dumneavoastră și destinatarul dispuneți de cheia necesară pentru a îl debloca și citi mesajele. Pentru o protecție sporită, fiecare mesaj pe care îl trimiteți are un proces unic de blocare și o cheie specifică pentru a fi deblocat. Tot acest proces se întâmplă automat: nu va fi necesar să efectuați nicio configurare specială sau să creați conversații secrete pentru a securiza mesajele dvs.

Important: Criptarea integrală este activată întotdeauna, singura cerință fiind ca toate părțile implicate în conversația respectivă să aibă ultima versiune de WhatsApp instalată pe telefon. Nu există nicio posibilitate de a dezactiva procesul de criptare integrală.

Ce semnifică ecranul "Verificați codul de securitate" de la secțiunea detalii conversație?

Fiecare dintre conversații are propriul cod de securitate pentru a se putea verifica ca mesajele, precum și apelurile să fie criptate integral.

Notă: Procesul de verificare este opțional și este utilizat doar pentru a confirma că, într-adevăr, mesajele pe care le trimiteți sunt criptate integral.

Acest cod poate fi găsit la secțiunea detalii conversație, ca și cod QR sau un număr format din 60 de cifre. Aceste coduri sunt unice pentru fiecare conversație în parte și pot fi comparate între partenerii de conversație pentru a se verifica ca mesajele trimise să fie criptate integral. Codurile de securitate sunt versiuni accesibile ale cheilor unice pe care le aveți în comun în procesul de criptare - nu vă faceți probleme, de fapt, acest număr nu reprezintă cheia propriu-zisă, aceasta fiind păstrată secret.

Pentru a verifica ca o conversație să fie criptată integral

  1. Deschideți conversația.
  2. Apăsați pe numele contactului pentru a accesa secțiunea detalii conversație.
  3. Apăsați Criptare pentru a putea vedea codul QR și numărul din 60 de cifre.

În cazul în care atât dvs. cât și partenerul de discuție vă aflați într-un anumit loc împreună, unul dintre voi poate scana codul QR care apare afișat pe celălalt telefon sau puteți compara numărul din 60 de cifre al codului de securitate. În cazul în care se va scana codul QR, iar codul coincide un mesaj verde de bifare va fi vizibil. Din moment ce aceste numere coincid, puteți să fiți siguri că nimeni nu poate intercepta mesajele sau apelurile dvs.

În cazul în care codurile nu coincid, cel mai probabil scanați un cod care este afișat pentru un contact sau un număr de telefon diferit. În cazul în care partenerul de discuție al cărui cod îl scanați a instalat recent WhatsApp din nou sau a schimbat telefonul, vă recomandăm să reîmprospătați codul prin simpla trimitere a unui nou mesaj care va putea permite o nouă scanare a codului.

Aflați mai multe informații privind schimbarea codurilor de securitare din acest articol.

Dacă atât dvs. cât și contactul nu vă aflați în apropierea celuilalt, va fi necesar să încercați să trimiteți numărul format din 60 de cifre. Spuneți contactului dvs. că va fi necesar să scrie acest număr pentru ca apoi să fie comparat cu codul din 60 de cifre care apare la secțiunea detalii contact, opțiunea pentru Criptare. Pentru Android, iPhone și Windows Phone, puteți utiliza butonul Distribuiți de pe ecranul unde apare codul QR sau numărul din 60 de cifre pentru a trimite această informație prin intermediul unui SMS, e-mail, etc.

Observ că mesajele pe care le trimit nu sunt criptate

Este posibil ca în momentul în care primiți un mesaj și accesați Criptare de la secțiunea detalii conversații/grup, să observați că respectivele mesaje pe care le trimiteți să nu fie criptate integral. În cazul în care observați acest lucru, este foarte posibil ca fie dvs. sau persoana cu care discutați să nu aveți versiunea actualizată de WhatsApp. De îndată ce toți participanții prezenți în grup, sau persoana căreia îi trimiteți mesaje dintr-o conversație individuală, va actualiza versiunea de WhatsApp, veți putea observa un mic indicator care vă va informa că mesajul trimis în conversație este criptat integral.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați Securitatea pe WhatsApp.

Numai bine,
Serviciul Clienți WhatsApp