Titkosítás a végpontok között

Az adatvédelem és a biztonság kódolva van a génjeinkbe, ezért az alkalmazásunk legújabb verziója tartalmazza a végpontok közötti titkosítást. Amennyiben az üzeneteid, fotóid, videóid, hangüzeneteid, dokumentumaid, állapotfrissítéseid és hívásaid titkosítottak a végpontok között, ebben az esetben bitonságban vannak, még abban az esetben is, amennyiben rossz kezek közé kerülnének.

Tudj meg többet a WhatsApp Állapotról: Android | iPhone | Windows Phone

A végpontok közötti titkosítás elérhető, amennyiben te és a felhasználók, akikkel csevegsz a WhatsApp legújabb verzióját használják.

A WhatsApp végpontok közötti titkosítása során csupán te és az a felhasználó akivel csevegsz tudja elolvasni a tartalmat, senki más, még a WhatsApp sem. Az üzeneteid egy speciális lakattal titkosítottak, és csupán te és felhasználó, akivel csevegsz rendelkezik azzal a kulccsal, amellyel ki lehet nyitni ezt a lakatot, és ezáltal elolvasni az üzenetet. A biztonság védelme érdekében, minden elküldött üzenet rendelkezik egy saját speciális lakattal és kulccsal. Mindez automatikusan történik: nem kell külön beállítani, vagy speciális titkos csevegéseket indítani az üzeneteid védelme érdekében.

Fontos: A végpontok közötti titkosítás mindig aktív, amennyiben minden fél rendelkezik a WhatsApp legújabb verziójával. A végpontok közötti titkosítás kikapcsolására nincs lehetőség.

Mit jelent a "Biztonsági kód hitelesítése" a Kontakt adatai képernyőn?

Mindegyik csevegésed rendelkezik egy saját biztonsági kóddal, amelynek segítségével hitelesíteni tudod, hogy a hívások és az elküldött üzenetek titkosított a végpontok között.

Megjegyzés: A hitelesítési folyamat szabadon választható, amely csupán arra szolgál, hogy ellenőrizd, hogy az üzeneteid valóban titkosítottak a végpontok között.

Ez a kód megtalálható a Kontakt adatai képernyőn, egy QR kód, valamint egy 60 számjegyből álló biztonsági kód formájában. Ezek egyedi kódok, amelyeket összehasonlíthatsz a csevegési partnereid kódjával, hogy ezáltal hitelesíteni tudd, hogy a csevegésben küldött üzenetek titkosítottak a végpontok között. Ezek a biztonsági kódok csak a megjelenített verziói a köztetek megosztott speciális kódnak - ne aggódj ezek nem az igazi kulcsok, azok mindig titokban maradnak.

Ahhoz, hogy hitelesíteni tudd, hogy a csevegés titkosított a végpontok között

  1. Nyisd meg a csevegést.
  2. Koppints a kontakt nevére, hogy meg tudd nyitni a Kontakt adatai képernyőt.
  3. Koppints: Titkosítás, majd meglátod a QR kódot, valamint a 60 számjegyből álló kódot.

Amennyiben fizikailag egy helyiségben tartózkodtok a kontaktoddal, ebben az esetben egyikőtök be tudja olvasni a másik felhasználó telefonján lévő QR kódot, vagy összehasonlíthatja a 60 számjegyből álló biztonsági kódot. Amennyiben beolvastad a QR kódot, és a kód megegyezik, ebben ez esetben egy zöld pipa fog megjelenni. Miután hitelesítetted, hogy megegyeznek, ebben az esetben biztos lehetsz abban, hogy senki nem foghatja el az üzeneteidet és hívásaidat.

Amennyiben a kódok nem egyeznek meg, ebben az esetben előfordulhat, hogy nem a megfelelő kontakthoz vagy telefonszámhoz tartozó kódot olvastad. Amennyiben a kontaktod nemrégiben újratelepítette a WhatsApp-ot, vagy készüléket váltott, ebben az esetben azt ajánjuk, hogy frissítsd a kódot, ezt megteheted a következőképpen: küldj neki egy új üzenetet, majd olvasd be újra a kódot.

Tudj meg többet a biztonsági kódok megváltozásáról ebből a GYIK cikkből.

Amennyiben fizikaileg nem tartózkodtok egy helyiségben a kontaktoddal, ebben az esetben elküldheted a 60 számjegyből álló biztonsági kódodat. Miután a kontaktod megkapta a kódodat, ebben az esetben leírhatja azt egy papírra, majd összehasonlíthatja azzal a 60 számjegyből álló kóddal, amely a Kontakt infó képernyő jelenik meg a Titkosítás alatt. Android, iPhone és Windows Phone készülékeken használhatod a Megoszt gombot a QR kód/60 számjegyből álló biztonsági kód képernyőn, hogy el tudd küldeni a 60 számjegyből álló kódot SMS, email, stb. formájában.

Azt látom, hogy az üzenetem nem titkosított

Előfordulhat, hogy amennyiben a Titkosítás menüpontra koppintasz a Kontakt/Csoport adatai képernyőn, azt az üzenetet látod, hogy a csevegéseid nem titkosítottak. Ebben az esetben, előfordulhat, hogy neked vagy annak a felhasználónak, akivel csevegsz frissítenie kell a WhatsApp-ot a legújabb verzióra. Amennyiben a csoport minden tagja, vagy a kontaktod egy egyéni csevegésben a WhatsApp legújabb verziójával rendelkezik, a kis mutató fog megjelenni, hogy a csevegéseid mostantól titkosítottak a végpontok között.

Tudj meg többet a WhatsApp Biztonsága oldalon.

Üdv,
WhatsApp Ügyfélszolgálat