Hogyan tudom visszaállítani az üzeneteimet?

Készíthetsz biztonsági mentést a WhatsApp adatidról, Google Drive és/vagy a helyi mentés segítségével. Minden nap hajnal 2 órakor automatikusan készül egy helyi mentés az adatbázisodról, ami egy, a telefonon lévő fájlba kerül elmentésre.

Készíthetsz biztonsági mentést a csevegéseidről és média fájljaidról Google Drive-ra, így amennyiben Android telefont váltasz, vagy új készüléket vásárolsz, a csevegéseid és média fájljaid átmásolhatóak. Ahhoz, hogy használni tudd a Google Drive mentést, a következőkre van szükséged:

 1. A telefonod szinkronizálva kell hogy legyen a Google Drive-al.
 2. A Google Play-szolgáltatások alkalmazásra a Google Play áruházból a telefonodon. (A Google Play-szolgáltatások csak Android 2.3.4 és újabb verziókon érhetőek el.)
 3. Elegendő szabad tárhelyre a Google Drive fiókodon a WhatsApp adataid számára.
 4. Elegendő szabad tárhelyre a telefonodon, hogy létre tudd hozni a mentést.
Mentés készítése Google Drive-ra
 1. Nyisd meg a WhatsApp-ot.
 2. Menj: Menü gomb > Beállítások > Csevegések > Csevegés mentése.
 3. Koppints: Mentés Google Drive-ra, majd állítsd be a neked megfelelő gyakoriságát a mentéseknek.
 4. Ezután ki kell választanad azt a Google fiókodat, ahova a mentést készíteni szeretnéd. Amennyiben nem rendelkezel Google fiókkal, ebben az esetben koppints: Fiók hozzáadása. Kérjük, jegyezd meg, hogy melyik Google fiókodat használtad a mentés készítése közben.
 5. Koppints: Mentés ezen keresztül, hogy ki tudd választani, melyik hálózaton keresztül szeretnéd végrehajtani azt. Kérjük vedd figyelembe, hogy a mobilhálózaton keresztül történő mentés többletköltségekkel járhat.
Fontos tudnivalók a Google Drive-ról
 1. Az első teljes mentés elkészítése eltarthat egy ideig. Kérjük, hagyd a telefonodat áramforráshoz csatlakoztatva.
 2. Megváltoztathatod a mentések gyakoriságát, a fiókot, ahova a mentés készül és a csatlakozási forma típusát is, ehhez menj: Menü gomb > Beállítások > Csevegések > Csevegés mentése.
 3. Minden alkalommal, amikor Google Drive mentést készítesz a Google fiókodon, az előző Google Drive mentés felülírásra kerül. Egy régebbi Google Drive mentés visszaállítására nincs lehetőség.

Mentés visszaállítása vagy áthelyezése

Amennyiben regisztrálod a telefonszámodat a WhatsApp-on, meg lesz a lehetőséged a csevegéseid és média fájljaid visszaállítására. Egyszerűen koppints a "Visszaállít" opcióra, amennyiben megjelenik. Amennyiben a WhatsApp nem talál mentést, ez a következők miatt lehet:

 1. Nem ugyanazzal a Google fiókkal vagy bejelentkezve.
 2. Nem ugyanazt a telefonszámot használod, amelyet a mentés készítése során használtál.
 3. Az SD kártyád és/vagy a csevegési előzményeid sérültek.
 4. Nem található mentés tartalmazó fájl a Google Drive fiókodon vagy helyileg a telefonon. Megjegyzés: A legkönnyebb módja az adatok áthelyezésére egy új telefonra a Google Drive használata. Amennyiben a helyi mentésedet tartalmazó fájlt szeretnéd áthelyezni az új telefonodra, ebben az esetben a számítógépedet kell használnod, vagy szükséged van egy fájlkezelőre vagy SD kártyára. Amennyiben az adataid nem kerültek elmentésre az /sdcard/WhatsApp/ elnevezésű mappában, előfordulhat, hogy a belső memóriába került elmentésre vagy a fő mappába.
Régebbi hely fájl visszaállítása

A telefonod tárolja az elmúlt 7 nap helyi mentését tartalmazó fájljait (Google Drive mindig csak a lefrissebbet tárolja). Amennyiben nem a legfrissebb mentést szeretnéd visszaállítani, hanem egy régebbi fájlt, ebben az esetben a következőket kell tenned:

 1. Tölts le egy fájlkezelőt. Itt találhatsz néhány fájlkezelőt
 2. A fájlkezelő segítségével navigálj az sdcard/WhatsApp/Databases mappába. Amennyiben nem találod meg az adataidat az SD kártyádon, előfordulhat, hogy a belső memóriában vagy a fő mappában kerültek elmentésre.
 3. Nevezd át a mentést tartalmazó fájlt erről msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12 erre: msgstore.db.crypt12. Elképzelhető, hogy a korábbi biztonsági mentésed egy korábbi protokollon volt, mint például crypt9 vagy crypt10. Ne változtasd meg a titkosítás kiterjesztését.
 4. Töröld a WhatsApp-ot.
 5. Telepítsd újra a WhatsApp-ot.
 6. Koppints a Visszaállítás opcióra.

Hibaelhárítási ötletek mentéshez és visszaállításhoz

Amennyiben nem tudsz létrehozni Google Drive mentést, kérjük próbáld ki a következőket:
 1. Ellenőrizd, hogy rendelkezel egy Google fiókkal a telefonodon.
 2. Ellenőrizd, hogy rendelkezel elegendő szabad tárhellyel a mentés létrehozásához a Google Drive fiókodon. Megtekintheted, hogy pontosan mennyi szabad tárhellyel rendlekezel a Google Drive-on, a képernyő bal alsó sarkában.
 3. Ellenőrizd, hogy rendelkezel Google Play-szolgáltatásokkal a telefonodon. Megjegyzés: A Google Play-szolgáltatások csak Android 2.3.4 és újabb verziókon érhető el.
 4. Amennyiben a mentés mobil adathálózaton keresztül hajtod végre, győződj meg róla, hogy rendelkezel elegendő adattal a WhatsApp és a Google Play-szolgáltatások számára. Amennyiben nem vagy biztos benne, vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatóddal.
 5. Próbálj mentést készíteni különböző típusú hálózatokon (például: csatlakozz Wi-Fi hálózatra, amennyiben mobil hálózaton nem sikerült végrehajtani a mentést).
Amennyiben nem sikerült visszaállítanod a Google Drive mentésből, kérjük próbáld ki a következőket:
 1. Ellenőrizd, hogy a visszaállítás során ugyanazzal a telefonszámmal és Google fiókkal rendelkezel, mint amikor a mentést készítetted.
 2. Ellenőrizd, hogy elegendő szabad tárhellyel rendelkezel, hogy vissza tudj állítani a mentésből.
 3. Ellenőrizd, hogy rendelkezel Google Play-szolgáltatásokkal a telefonodon. Megjegyzés: A Google Play-szolgáltatások csak Android 2.3.4 és újabb verziókon érhető el.
 4. Ellenőrizd, hogy a telefonod fel van töltve teljesen, vagy áramforráshoz van csatlakoztatva.
 5. Ellenrizd, hogy a telefonod csatlakozva van egy erős és megbízható hálózatra. Amennyiben a visszaállítás nem sikerült mobil adathasználaton keresztül, próbáld Wi-Fi hálózaton.

Tudj meg többet a visszaállításról: iPhone | Windows Phone | BlackBerry | Nokia S60 | BlackBerry 10

Üdv,
WhatsApp Ügyfélszolgálat