Om WhatsApp

Vår App

Mer än 1 miljard människor i över 180 länder använder WhatsApp1 för att hålla kontakten med dina vänner och din familj, när som helst och vart som helst. WhatsApp är gratis2 och erbjuder en enkel, säker och pålitlig meddelande- och samtalstjänst, tillgänglig på telefoner över hela världen.

1 Och ja, namnet WhatsApp är en ordvits på frasen What's Up.

2 Datakostnader kan tillkomma.

Vårt Uppdrag

WhatsApp startade som ett alternativ till SMS. Vårt projekt stödjer nu att skicka och ta emot en blandning av media: text, bilder, videor, dokument, och platser, likväl röstsamtal. Våra meddelanden och samtal är säkrade med komplett kryptering, vilket betyder att ingen tredje part inklusive WhatsApp kan läsa eller lyssna på dem. Bakom varje produktval är vår strävan att låta människor kommunicera vart som helst i världen utan hinder.

Vårt Team

WhatsApp skapades av Jan Koum och Brian Acton som tidigare spenderat 20 år tillsammans på Yahoo. WhatsApp anslöt till Facebook år 2014, men fortsätter att drivas som en separat app med ett laserfokus på att bygga en meddelandetjänst som fungerar snabbt och tillförlitligt överallt i världen.