Over WhatsApp

Onze app

Meer dan 1 miljard mensen in meer dan 180 landen gebruiken WhatsApp1 om in contact te blijven met vrienden en familie, waar en wanneer zij maar willen. WhatsApp is gratis2 en biedt een eenvoudige, veilige en betrouwbare manier om berichten uit te wisselen en te bellen, en is beschikbaar op telefoons over de gehele wereld.

1 Inderdaad, de naam WhatsApp is een woordspeling op de uitspraak What's Up.

2 Datakosten zijn mogelijk van toepassing.

Onze missie

WhatsApp begon als een alternatief voor sms. Ons product ondersteunt nu het verzenden en ontvangen van verschillende soorten media: tekst, foto's, video's, documenten, locaties en oproepen. Onze berichten en oproepen zijn beveiligd met end-to-end encryptie, waardoor WhatsApp en derde partijen deze niet kunnen lezen of beluisteren. Achter elke productkeuze schuilt ons verlangen om mensen overal ter wereld zonder hindernissen met elkaar te laten communiceren.

Ons team

WhatsApp is opgericht door Jan Koum en Brian Acton, die gezamenlijk 20 jaar bij Yahoo hebben gewerkt. WhatsApp is onderdeel geworden van Facebook in 2014, maar blijft opereren als een zelfstandige app met een scherpe focus op het bouwen van een berichtendienst die snel en veilig werkt over de gehele wereld.