Tentang WhatsApp

Aplikasi Kami

Lebih daripada 1 bilion orang di lebih 180 negara menggunakan WhatsApp1 untuk kekal berhubung dengan rakan-rakan dan keluarga, bila-bila masa dan di mana sahaja. WhatsApp percuma2 dan menawarkan permesejan dan panggilan yang ringkas, selamat, boleh dipercayai, tersedia pada telefon di seluruh dunia.

1 Dan ya, nama WhatsApp adalah mainan kata-kata dari frasa What's Up.

2 Caj data mungkin dikenakan.

Misi Kami

WhatsApp bermula sebagai alternatif kepada SMS. Kini, produk kami menyokong penghantaran dan penerimaan pelbagai media: teks, foto, video, dokumen dan lokasi, dan juga panggilan suara. Mesej dan panggilan kami dilindungi dengan penyulitan hujung ke hujung, ini bermakna tiada pihak ketiga termasuk WhatsApp boleh membaca atau mendengarnya. Disebalik setiap keputusan produk adalah keinginan kami untuk membolehkan orang ramai berkomunikasi di mana sahaja di dunia tanpa halangan.

Pasukan Kami

WhatsApp diasaskan oleh Jan Koum dan Brian Acton yang sebelum ini telah menghabiskan 20 tahun digabungkan di Yahoo. WhatsApp menyertai Facebook pada 2014, tetapi terus beroperasi sebagai aplikasi berasingan dengan objektif utama membina perkhidmatan permesejan yang berfungsi dengan laju dan andal di mana sahaja di dalam dunia.