O WhatsAppu

Naša aplikacija

Više od 1 milijarde ljudi u preko 180 zemalja koriste WhatsApp1 kako bi ostali u kontaktu s prijateljima i obitelji, bilo kada i bilo gdje. WhatsApp je besplatan2 i nudi jednostavno, sigurno i pouzdano dopisivanje i pozive, dostupno na telefonima diljem svijeta.

1 I da, ime WhatsApp je igra riječi s frazom What's Up.

2 Podatkovne naknade mogu biti naplaćene.

Naša misija

WhatsApp je započeo kao alternativa SMS-u. Naš proizvod sada podržava slanje i primanje raznih medija: teksta, fotografija, video zapisa, dokumenata i lokacija, kao i glasovnih poziva. Naše poruke i pozivi su osigurani end-to-end metodom šifriranja, što znači da niti jedna treća strana uključujući WhatsApp nisu u mogućnosti čitati ih ili slušati. Iza svake odluke o proizvodu stoji naša želja da omogućimo ljudima komunikaciju bilo gdje u svijetu bez ikakvih zapreka.

Naš tim

WhatsApp su osnovali Jan Koum i Brian Acton koji su prethodno proveli kombinirano 20 godina u Yahoo-u. WhatsApp se pridružio Facebook-u u 2014. godini, ali nastavlja funkcionirati kao posebna aplikacija s laserskim fokusom na izgradnji servisa za dopisivanje koji radi brzo i pouzdano bilo gdje u svijetu.