Tietoja WhatsAppista

Sovellus

Yli miljardi ihmistä 180 eri maassa käyttää WhatsAppia1 yhteydenpitoon ystävien ja perheen kanssa, kaikkina vuorokaudenaikoina ja kaikkialla. WhatsApp on maksuton2 ja tarjoaa helppokäyttöisen, turvallisen ja luotettavan tavan lähettää viestejä ja soittaa puheluita. WhatsApp on saatavilla puhelimiin ympäri maailman.

1 Ja kyllä, WhatsApp on saanut nimensä englannin kielen fraasista "What's Up?" ("Mitä kuuluu?").

2 Tiedonsiirtomaksuja saatetaan veloittaa.

Tavoitteemme

Kun WhatsAppin kehittäminen aloitettiin, tavoitteena oli luoda vaihtoehto tekstiviesteille. WhatsAppilla voi nykyään lähettää ja vastaanottaa erilaisia medioita: tekstiä, kuvia, videoita, dokumentteja, sijaintitietoja ja myös äänipuheluita. Viestit ja puhelut salataan täysin, mikä tarkoittaa, että kolmannet osapuolet eivät voi lukea tai kuunnella niitä. Ei edes WhatsAppin henkilökunta. Jokaisen päätöksemme taustalla on halu antaa ihmisten pitää yhteyttä toisiinsa ympäri maailman ilman rajoja.

Henkilökunta

WhatsAppin perustivat Jan Koum ja Brian Acton, jotka olivat aiemmin töissä yhteensä 20 vuotta Yahoolla. WhatsApp liittyi Facebookiin vuonna 2014, mutta jatkaa toimintaansa erillisenä sovelluksena, joka keskittyy tarjoamaan ympäri maailman nopeasti ja luotettavasti toimivaa viestintäpalvelua.