За WhatsApp

Апликацията ни

Повече от 1 милиард души в над 180 държави използват WhatsApp1, за да поддържат връзка с приятелите и семейството си, по всяко време и навсякъде. WhatsApp е безплатнa2 и предлага лесни, сигурни и надеждни чатове и разговори, и е достъпна за телефоните по целия свят.

1 И да, името WhatsApp е игра на думи от израза "Какво става?".

2 Може да бъдете таксувани за данни.

Мисията ни

WhatsApp започна като алтернатива на SMS. Нашият продукт вече поддържа изпращане и получаване на различни медии: текстове, снимки, видеоклипове, документи, и местоположение, също така и гласови обаждания. Нашите съобщения и обаждания са осигурени с криптиране "от край до край", което означава, че никоя трета страна, включително и WhatsApp не може да ги прочете или прослуша. Зад всяко решение за продукта стои желанието ни да се позволи на хората да комуникират навсякъде по света, без ограничения.

Екипът ни

WhatsApp е основана от Ян Кум и Браян Актън, които преди това са прекарали общо 20 години в Yahoo. WhatsApp се присъедини към Facebook през 2014 г., но продължава да работи като отделно приложение с насочено внимание върху изграждането на услуга за съобщения, която работи бързо и надеждно, навсякъде по света.