WhatsApp Безбедност

Приватност и Безбедност је у нашој ДНК

Од првог дана, направили смо WhatsApp да би ти помогли да останеш у контакту са пријатељима, делиш виталне информације током природних катастрофа, поново се повежеш са одвојеним породицама, или да потражиш бољи живот. Неки од твојих најдражих тренутака су подељени путем WhatsApp-а, због тога смо направили шифровање од краја-до-краја у последњој верзији наше апликације. Кад су шифровани од краја-до-краја, твоје поруке, фотографије, видео, гласовне поруке, документа, и позиви су обезбеђени да не падну у погрешне руке.

Подразумевана Безбедност

WhatsApp-ово шифровање од краја-до-краја је доступно када ти и људи са којима се дописујеш користите последњу верзију наше апликације. Многе апликације за дописивање шифрују само поруке између тебе и њих, али WhatsApp-ово шифровање од краја-до-краја осигурава да само ти и особа са којом комуницираш можете да прочитате шта је послато, и нико између, чак ни WhatsApp. Tо је зато што су твоје поруке закључане, и само прималац и ти имате спацијалан кључ потребан да се откључа да би их прочитали. Као додатна заштита, свака порука коју пошаљеш има своју јединствену браву и кључ. Све се ово дешава аутоматски: нема потребе да се укључују подешавања или подешавају тајна ћаскања да се обезбеде поруке.

Разговарај Слободно

WhatsApp Позивање ти омогућава да разговараш са пријатељима и породицом, чак и ако су у другој земљи. Баш као твоје поруке, WhatsApp позиви су шифровани од краја-до-краја па WhatsApp и треће стране не могу да их преслушају.

Поруке које Остају са тобом

Твоје поруке треба да буду у твојим рукама. Зато WhatsApp не складишти твоје поруке на нашим серверима кад их испоручимо, и шифровање од краја до краја значи да WhatsApp и треће стране не могу свакако да их прочитају.

Увери се сам/а

WhatsApp ти омогућава да провериш да ли су позиви и поруке од краја-до-краја шифровани. Просто потражи индикатор инфо. контакта или у инфо. групе.

Сазнај Детаље

Прочитај опширно техничко објашњење o WhatsApp-овом шифровању од краја-до-краја, развијеном у сарадњи са Open Whisper Systems.