WhatsApp Сигурност

Поверителността и сигурността са част от нас

От първия ден на WhatsApp наша цел е да помагаме да поддържате връзка с приятели, да споделяте важна информация по време на бедствия, да се свържете с вашето отдалечено семейство или да търсите по-добър живот. Някои от вашите най-съкровени моменти са споделени с WhatsApp, като това е причината в нашата най-нова версия да добавим криптиране от край до край. Когато се използва криптиране от край до край, вашите съобщения, снимки, видеа, гласови съобщения, документи и обаждания са подсигурени да не попаднат в грешни ръце.

Сигурност по подразбиране

Криптирането от край до край в WhatsApp е достъпно когато вие и хората на които пишете сте с най-новата версия на приложението. Много чат приложения само криптират съобщенията между вас и тях, но криптирането от край до край в WhatsApp подсигурява, че само вие и вашият събеседник може да прочетете изпратеното, като трета страна (включително и WhatsApp) няма достъп до вашите разговори. Това е така, защото вашите съобщения се подсигуряват със специален ключ, който е наличен само за получателя на вашето съобщение. За допълнителна сигурност всяко съобщение, което изпратите има свой уникален ключ. Всичко това се случва автоматично: не е необходимо да разрешавате настройки или да започвате специални тайни чатове, за да подсигурите вашите съобщения.

Говорете свободно

WhatsApp обажданията ви дават възможност да говорите с вашите приятели и семейство, дори когато те са в друга държава. Също както вашите съобщения, така и WhatsApp обажданията са криптирани от край до край, за да сте сигурни, че трети страни и WhatsApp не могат да ги прослушват.

Съобщения, които са винаги с вас

Вашите съобщения трябва да са във вашите ръце. Затова WhatsApp не съхранява вашите съобщения на нашите сървъри, след като съобщението бъде доставено. Криптирането от край до край означава, че трети страни и WhatsApp не могат да ги прочетат.

Уверете се сами

WhatsApp дава възможност да проверите дали обажданията и съобщенията, които разменяте са криптирани от край до край. Просто потърсете за индикатора в профила на абоната или групата.

Научете в детайли

Прочетете задълбоченото техническо описание на криптирането от край до край в WhatsApp, разработено в сътрудничество с Open Whisper Systems.