Nu mă pot conecta pe WhatsApp!

În cazul în care aveți probleme la primirea sau trimiterea mesajelor, vă recomandăm să încercați pașii următori:

  1. Asigurați-vă că aveți ultima versiune instalată pentru dispozitivul dumneavoastră aici.
  2. Asigurați-vă că telefonul este conectat la o rețea de internet bună. Încercați să deschideți o pagină de web.
  3. Asigurați-vă că telefonul dvs. nu folosește o conexiune WAP. WhatsApp utilizează conexiune de tip non-HTTP/non-web socket pentru a trimite și a primi mesaje, astfel veți avea nevoie de un abonament de date pentru a folosi WhatsApp pe telefonul dvs. Nokia. Contactați operatorul de telefonie mobilă și întrebați cum puteți configura conexiuni de tipul non-HTTP/non-web pe telefonul dvs.
  4. Asigurați-vă că telefonul dvs. nu utilizează o conexiune de tip proxy. În cazul în care nu sunteți sigur ce tip de conexiune folosește telefoul dumneavoastră, vă recomandăm să contactați operatorul de telefonie mobilă și să îi întrebați.
  5. Dacă tot nu reușiți să vă conectați, încercați să reporniți telefonul.

Problemele ce țin de conexiune sunt de regulă cauzate de setările telefonului, sau de situații care implică operatorul de telefonie sau furnizorul de internet. De cele mai multe ori aceste probleme sunt temporare și mesajele dumneavoastră vor fi trimise și primite de îndată ce vă mutați într-o zonă cu un semnal mai puternic.

În cazul în care pașii de mai sus nu sunt utili, este posibil ca operatorul de telefonie să blocheze canalul specific de date pe care îl folosește aplicația WhatsApp pentru a trimite și a primi mesaje. În acest caz, vă rugăm să contactați operatorul de telefonie mobilă pentru a vă oferi informații privind deblocarea conexiunii de tip non-HTTP/non-web socket. Este foarte posibil ca acesta să vă ajute să vă configurați telefonul.

Este important de reținut, câteodată mesajele necesită ceva timp pentru a fi primite și trimise. Există multe situații în care mesajele sunt livrate cu întârziere și afișează doar un singur semn de bifare. De exemplu: telefonul prietenului dvs. este posibil să fie închis, poate nu mai are credit pe telefon, sau pot fi localizați într-o zonă fără semnal.

Vă rugăm să citiți mai multe informații pentru fiecare platformă în parte: Android | iPhone | BlackBerry | Nokia S40 | Windows Phone | BlackBerry 10.

Numai bine,
Serviciul Clienți WhatsApp