Când călătoresc în străinătate / peste hotare, voi fi facturat suplimentar pentru serviciul de roaming?

WhatsApp Messenger folosește același plan date celulare ca și atunci când accesați pagini de pe net / web browsing sau când accesați e-mail-ul de pe telefonul dvs. Dacă utilizați rețea date celulare în tmp ce aveți activat serviciul roaming, se vor percepe taxe suplimentare, lucru care ar putea duce la o facturare mai mare percepută de către operatorul dvs. de telefonie mobilă pentru accesarea WhatsApp. Contactați operatorul dvs. pentru mai multe detalii privind serviciul de roaming, cartele SIM, tarife și politici. Dacă nu aveți un plan de date pentru internațional, închideți Roaming de date pentru a evita costuri suplimentare pentru roaming.

Pentru a confirma că opțiunea Roaming de date este deazctivată:

Android 2.1 și 2.3

Mergeți la Setări > Wireless & rețele > Rețele mobile și asigurați-vă că Roaming de date este dezactivat.

Android 4.0+

Mergeți la Setări > Mai mult (la secțiunea Wireless & rețele)> Rețele mobile < și asigurați-vă că Roaming de date este dezactivat.

Non stock Android

Căutați Rețea sau Data în setările telefonului dvs. și dezactivați opțiunea Roaming de date.

Dacă totuși aveți acces Wi-Fi și serviciul WhatsApp funcționează, aplicația noastră ar trebui să fie gratuită prin accesarea conexiunii la rețeaua de Wi-Fi.

Dacă opțiunea roaming de date este activată pe dispozitivul dumneavoastră, vă sugerăm să dezactivați toate setările de media de la opțiunea Când utilizați roaming mergând la Descărcare automată media din setările aplicației WhatsApp pentru a evita costuri suplimentare. Pentru a configura descărcare automată media, citiți aici.

În timp ce călătoriți, vă recomandăm să setați starea pe WhatsApp "Momentan, folosesc serviciul roaming, vă voi contacta când voi fi conectat la Wi-Fi”. Astfel, prietenii dvs. vor ști de ce nu veți putea răspunde imediat.

Numai bine,
Serviciul Clienți WhatsApp