Worden er kosten voor dataroaming in rekening gebracht wanneer ik naar het buitenland reis?

WhatsApp Messenger gebruikt hetzelfde abonnement voor internet als voor surfen op het web en e-mail op je telefoon. Als het gebruik van data-roaming (3G) normaliter extra kosten met zich meebrengt, kun je rekening houden met extra kosten die in rekening worden gebracht voor het gebruik van data-roaming in het buitenland. Neem contact op met je mobiele provider voor meer informatie over het gebruik van data-roaming in het buitenland, simkaarten, tarieven en het beleid.

Als je niet beschikt over een internationaal data-abonnement, zet data-roaming uit om extra kosten te vermijden. Ga naar Windows Phone-instellingen > systeem > cellulair > Data-roaming opties > geen roaming.

Bij het gebruik van WhatsApp terwijl je een Wi-Fi verbinding hebt, zal je provider geen extra kosten in rekening brengen. Houd er rekening mee dat sommige Wi-Fi-netwerken geld kosten of gebruiksvergoedingen kunnen hebben.

Wij adviseren je ook je WhatsApp status in te stellen op "Ik gebruik momenteel data roaming in het buitenland. Ik antwoord zodra ik een WI-FI verbinding heb" -- Zo weten je vrienden waarom je niet onmiddellijk antwoordt.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team