Hoe kan ik mijn gespreksgeschiedenis opslaan en herstellen?

Je berichten opslaan

Als je een S60-telefoon hebt, worden je WhatsApp-gesprekken iedere ochtend om 4 uur (lokale tijd) automatisch opgeslagen. Maak handmatig een back-up om ervoor te zorgen dat alle gesprekken zijn opgeslagen:

  1. Open WhatsApp en ga naar Opties > Instellingen > Chatgeschiedenis > Back-up maken van chats.
  2. Tik op Ja om een back-up te maken van je chatgeschiedenis.

Je berichten herstellen

Als je WhatsApp deïnstalleert en opnieuw installeert verschijnt er als je je nieuwe versie van WhatsApp voor de eerste keer opent een bericht om je back-up te importeren. Tik op Herstellen en je chatgeschiedenis zou geladen moeten worden.

Als je je chats wilt overzetten van een S60-toestel naar een ander S60-toestel, plaats je je SD-kaart in je nieuwe toestel voordat je WhatsApp installeert. Als je geen SD-kaart hebt, moet je de volledige map 'wa' van je oude telefoon overzetten naar het geheugen van je nieuwe telefoon. Installeer WhatsApp en klik op Herstellen wanneer je dat gevraagd wordt, en je chatgeschiedenis zou moeten verschijnen.

Technische informatie over je back-up

  1. Back-upbestanden worden opgeslagen in een map die 'wa' heet en heten MsgStore.bak.
  2. Back-upbestanden worden opgeslagen op zowel het interne geheugen van je telefoon als de SD-kaart, maar alleen als er voldoende opslag is.
  3. Back-upbestanden zijn maar 7 dagen geldig nadat ze voor het laatst zijn opgeslagen. Zorg ervoor dat je je chatgeschiedenis importeert voor het verloopt!
  4. Back-upbestanden worden opgeslagen in een formaat dat alleen geopend kan worden in WhatsApp. Als je je gesprekken wilt lezen op je computer kun je ze als .txt-bestand van WhatsApp naar je e-mail sturen.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team