Hoe blokkeer of deblokkeer ik een contact?

Als je contacten blokkeert, zal je hun berichten niet meer ontvangen en zullen zij niet langer bepaalde informatie over jou kunnen zien. Zie dit artikel voor meer informatie over wat blokkeren precies inhoudt.

Een contacten blokkeren die is opgeslagen op je telefoon:

  1. Op het hoofdscherm van WhatsApp ga je naar Opties > Instellingen > Algemeen > Privacy > Geblokkeerd.
  2. Kies + of Opties > Contact toevoegen en kies het contact dat je wilt blokkeren.
  3. Tik op Terug (of de pijl) en kies Ja om de wijzigingen op te slaan.

Een nummer blokkeren dat niet is opgeslagen op je telefoon

  1. Open het chatvenster met het onbekende contact.
  2. Ga naar Opties > Blokkeren.

Contacten deblokkeren

  1. Op het hoofdscherm van WhatsApp ga je naar Opties > Instellingen > Algemeen > Privacy > Geblokkeerd.
  2. Kies het contact dat je wilt deblokkeren.
  3. Op toestellen met een touchscreen: Tik op Ja om het contact te verwijderen. Op toestellen met een fysiek toetsenbord: Klik op Opties > Verwijderen > Ja.
  4. Tik op Terug en tik op Ja om de wijzigingen op te slaan.

Je kunt ook een bericht sturen naar iemand die je geblokkeerd hebt en dan wordt je gevraagd of je het contact wilt deblokkeren.

Zie dit artikel voor meer informatie over hoe je iemand kunt verwijderen van je favorieten- of contactenlijst.

Leer meer over het blokkeren en deblokkeren van contacten op: Android | iPhone | Windows Phone | Nokia S40 | BlackBerry | BlackBerry 10

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team