Veelgestelde vragen

Nederlands

Hoe moet ik back-ups van gespreksgeschiedenis opslaan en herstellen

Het bewaren van je berichten

Als je een S60 telefoon hebt, worden je WhatsApp-gesprekken elke dag om 4 uur (lokale tijd) automatisch opgeslagen. Zorg ervoor dat je ook gebruik maakt van handmatige back-ups als je er zeker van wilt zijn dat al je gesprekken worden bewaard:

  1. Open WhatsApp en ga naar Instellingen > Gespreksgeschiedenis > Back-up maken van gespreksgeschiedenis
  2. Tik op Ja om de berichten op te slaan

Het herstellen van je berichten

Als je WhatsApp verwijdert en opnieuw installeert, wordt je in een bericht gevraagd om je back-upbestanden te importeren wanneer je de nieuwe kopie van WhatsApp voor het eerst opent. Klik op Herstel en je chat geschiedenis zou tevoorschijn moeten komen.

Als je de gesprekken moet overzetten van de ene S60-telefoon naar de andere, kopieer je gewoon de volledige map 'wa' van je oude telefoon naar het interne geheugen van de nieuwe telefoon voordat je WhatsApp op je nieuwe telefoon installeert. Of als je bestanden zijn opgeslagen op de SD-kaart, zet je gewoon die kaart over naar je nieuwe telefoon. Wanneer je WhatsApp installeert, vraagt de app je in een bericht of je de back-upbestanden wilt importeren. Klik op Herstel en je chat geschiedenis zou tevoorschijn moeten komen.

Hieronder wordt de technische informatie over je back-up omschreven:

  1. Back-up bestanden worden bewaard in een folder genaamd 'wa' en zijn genoemd MsgStore.bak.
  2. Back-up bestanden worden zowel bewaard in je telefoons interne geheugen als op een SD kaart, maar alleen wanneer er genoeg ruimte aanwezig is.
  3. Back-upbestanden zijn slechts 7 dagen geldig nadat ze voor het laatst zijn opgeslagen. Zorg ervoor dat je de gespreksgeschiedenis importeert voordat deze bestanden verlopen!
  4. Back-upbestanden zijn telefoonnummergevoelig: ze werken alleen met hetzelfde telefoonnummer of dezelfde simkaart voor uw privacy.
  5. Back-upbestanden zijn gecodeerd en kunnen alleen met WhatsApp worden geopend. Wanneer je je gesprekken op je computer wilt bekijken kun je deze sturen als tekstbericht vanuit WhatsApp naar je email.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team