Veelgestelde vragen

Nederlands

Ik kan geen verbinding maken met WhatsApp!

Problemen met de verbinding worden doorgaans veroorzaakt door de instellingen op je telefoon of problemen met de internetverbinding of mobiele aanbieder. In de meeste gevallen zijn internet connectie problemen tijdelen en zullen je berichten verzonden worden wanneer je verplaatst naar een plek met een sterker signaal.

Het kan ook zijn dat soms berichten versturen of ontvangen wat langer duurt dan normaal. Hiervoor zijn vele redenen die het mogelijk maken dat het versturen van een bericht naar een ander persoon wat langer duurt, waardoor er slechts één vinkje komt te ontstaan. Bijvoorbeeld: de telefoon van je vriend staat uit, de ander zijn data limiet heeft overschreden, of dat de ander persoon geen bereik heeft op dat moment.

Als je nog steeds problemen hebt, adviseren we dat je eerst deze stappen probeert om dit probleem op te lossen:

  1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van WhatsApp voor je telefoon hebt. Hier kun je deze downloaden.
  2. Controleer of je telefoon beschikt over een sterk internetsignaal. Probeer een webpagina te openen.
  3. Controleer of je telefoon niet alleen een WAP-verbinding gebruikt. WhatsApp gebruikt niet-http-/niet-websocket-datakanalen voor de verzending en ontvangst van berichten. Je hebt dus een data-abonnement nodig om WhatsApp op je Nokia-telefoon te gebruiken.
  4. Zorg ervoor dat je telefoon geen proxyverbinding gebruikt. Als je niet zeker weet of je telefoon dit type verbinding gebruikt, adviseren we je contact op te nemen met je mobiele aanbieder en vraag je dit.
  5. Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, start je de telefoon opnieuw op.

Ervaar je nog steeds het probleem? Je mobiele aanbieder blokkeert mogelijk het specifieke datakanaal dat WhatsApp gebruikt om berichten te verzenden en te ontvangen.

Als je je mobiele aanbieder vraagt naar stappen om niet-http-/niet-websocket-verbindingen te deblokkeren, kunnen ze je mogelijk helpen bij de configuratie van je telefoon. Neem contact op met je mobiele aanbieder en vraag ze hoe je niet-http-/niet-websocket-verbindingen op je telefoon toestaat. Ze gidsen je doorheen een proces waarmee je het datanetwerk en de webinstellingen handmatig configureert.

Hier kun je meer lezen over platform specifieke connectie oplossingsrichtingen: Android | iPhone | BlackBerry | Windows Phone.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team