Whatsapp gebruiken terwijl je in een ander land bent

WhatsApp Messenger gebruikt hetzelfde abonnement als voor surfen op het internet en e-mail op je telefoon. Als het gebruik van mobiele data tijdens roaming normaal kosten met zich meebrengt, kan je mobiele aanbieder extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van WhatsApp tijdens roaming. Neem contact op met je mobiele provider voor details over roaming in het buitenland, SIMs, tarieven en voorwaarden.

Controleer of je dataroaming is uitgeschakeld door op je iPhone te gaan naar iPhone Instellingen > Mobiel netwerk > Dataroaming en ervoor te zorgen dat het is uitgeschakeld.

Voor iOS 6 en lager: iPhone Instellingen > Algemeen > Netwerk > Dataroaming.

Als je WhatsApp gebruikt terwijl je telefoon verbonden is met een Wi-Fi netwerk zouden er geen kosten in rekening gebracht moeten worden. Let erop dat sommige Wi-Fi netwerken tarieven hebben voor het gebruik van het netwerk.

Zelfs als je je SIM kaart uit je telefoon hebt gehaald en je mobiele netwerk hebt uitgeschakeld kan je met je bestaande nummer WhatsApp blijven gebruiken. Wanneer je op reis een lokale SIM kaart gebruikt, kan je gebruik maken van de "Wijzig nummer" functie om je accountgegevens te migreren naar je nieuwe nummer.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team