Hoe herstel ik verwijderde berichten?

Aangezien je WhatsApp-chats niet worden bewaard op onze server, kunnen we helaas geen verwijderde berichten voor je terugzetten. In WhatsApp 2.10.1 en later kan je onze iCloud Reservekopie functie gebruiken om een reservekopie te maken en je chatgeschiedenis te herstellen.

iCloud Reservekopie

Door gebruik te maken van iCloud Reservekopie zullen je WhatsApp chats en media bewaard worden op je iCloud account. Let op: Om ruimte te besparen worden video's hierin niet meegenomen. Het iCloud Reservekopie proces kan een tijdje duren om te voltooien. Dit is afhankelijk van je Internet connectie en van de grootte van je reservekopie.

Je kunt op elk moment een handmatige reservekopie van je chats maken in WhatsApp Instellingen > Chatinstellingen > Reservekopie en tik op Maak nu reservekopie. Je kunt er ook voor kiezen om met een zelf te kiezen frequentie automatisch reservekopieën te maken. Tik daarvoor op Autom. reservekopie en kies de gewenste frequentie.

Benodigdheden:

 • Je moet iOS 5.1 of later gebruiken.
 • Je moet ingelogd zijn bij iCloud ( iPhone Instellingen > iCloud).
 • Voor iOS 7: Documenten & Data ( iPhone Instellingen > iCloud > Documenten & Data) moet INGESCHAKELD zijn.
  Voor iOS 8: iCloud Drive ( iPhone Instellingen > iCloud > iCloud Drive) moet INGESCHAKELD zijn.
 • Op je iCloud account moet er genoeg vrije ruimte zijn voor je chatgeschiedenis en WhatsApp foto's, Gesproken berichten, en geluidsopnames.
 • Genoeg vrije ruimte op je iPhone om een reservekopie op te zetten.

Het gebruiken van iCloud via mobiele data

Wanneer je je zorgen maakt over het gebruik van mobiele data, raden we je aan om ervoor te zorgen dat je iCloud alleen een reservekopie maakt als je verbonden bent met WiFi. Om iCloud te beperken tot Wi-Fi, ga naar iPhone Instellingen > iCloud > Documenten & Data en zet Gebruik Mobiele Data uit.

Herstel chatgeschiedenis vanaf iCloud

Om je chatgeschiedenis vanaf een iCloud reservekopie te herstellen, zul je eerst moeten verifiëren dat er een iCloud reservekopie voor je chatgeschiedenis beschikbaar is via WhatsApp Instellingen > Chatinstellingen > Reservekopie. Als je kan zien wanneer je laatste reservekopie gemaakt is, verwijder dan Whatsapp en herinstalleer dan de applicatie vanuit de App Store. Na het verifiëren van je telefoonnummer, volg je de instructies op het scherm om je chatgeschiedenis te herstellen. Voor het herstellen vanaf iCloud gelden dezelfde benodigdheden als voor het maken van de reservekopie in iCloud. Ter aanvulling, voor het maken en herstellen van de reservekopie moet hetzelfde telefoonnummer worden gebruikt. Je kunt geen chatgeschiedenis herstellen van een ander WhatsApp account. Wanneer je een iCloud account deelt, heb je hierdoor de mogelijkheid om reservekopieën gescheiden te houden.

iPhone reservekopie

Mocht je een reservekopie hebben van je iPhone via iTunes of iCloud kun je misschien de chatgeschiedenis van WhatsApp herstellen door je iPhone te herstellen met je reservekopie. Leer meer over het maken van een reservekopie en het herstellen van je iPhone op deze Apple Support pagina.

E-mail chat

Mocht je een chat willen bewaren kan je die ook naar jezelf e-mailen:

 1. Open het WhatsApp chat dat je wilt e-mailen.
 2. Tik in de navigatiebalk op de naam van het contact of groepsonderwerp.
 3. Ga naar beneden en tik op E-mail chat.
 4. Kies eventueel voor de optie Voeg media bij of e-mail het gesprek Zonder Media.
 5. Voer je e-mailadres in en tik op Stuur.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team