Ik ga mijn nummer en/of telefoon veranderen, wat moet ik doen?

Voordat je stopt met het gebruiken van je nummer of telefoon, raden we je aan je WhatsApp account te migreren of te verwijderen. Een simpele manier om je oude account te verwijderen en te migreren naar een nieuw nummer is door gebruik te maken van de Wijzig Nummer functie. Klik hier om meer te leren over dit proces. Een andere optie is om je account te verwijderen zonder een nieuw nummer te activeren.

Zorg ervoor dat je contacten jouw oude nummer verwijderen vanuit hun adresboek en je nieuwe nummer daarvoor in de plaats zetten. Omdat het algemeen gangbaar is dat mobiele providers nummers recyclen, moet je ervan uitgaan dat je oude nummer gebruikt kan gaan worden door iemand anders.

Wanneer je stopt met het gebruiken van jouw account, maar vergeet deze te verwijderen of te migreren, kun je contact met ons opnemen met het verzoek om je account te deactiveren. Op het moment dat je stopt met het gebruiken van je account en het wordt op een nieuw apparaat geactiveerd na 45 dagen, zal je oude account volledig verwijderd worden.

Voordat je je smartphone weggeeft, zorg ervoor dat je al jouw data hebt gewist van je telefoon. Onthoud dat je ook je SD kaart moet wissen als je telefoon er één heeft. Dit zorgt ervoor dat geen data van jou in andermans handen komen.

Met vriendelijke groet,
Het Whatsapp Support Team