Ik ga mijn nummer en/of telefoon veranderen, wat moet ik doen?

Voordat je stopt met het gebruiken van een specifiek telefoonnummer of telefoon, raden we je aan je WhatsApp account te migreren naar je nieuwe telefoonnummer of telefoon.

Een simpele manier om je oude account te verwijderen en je gegevens te migreren naar een nieuw nummer is door gebruik te maken van de Wijzig Nummer functie.

Zorg ervoor dat je contacten jouw oude nummer verwijderen vanuit hun adresboek en je nieuwe nummer daarvoor in de plaats zetten. Omdat het algemeen gangbaar is dat mobiele providers nummers recyclen, moet je ervan uitgaan dat je oude nummer gebruikt kan gaan worden door iemand anders.

Op het moment dat je stopt met het gebruiken van je account en het wordt op een nieuw apparaat geactiveerd na 45 dagen, zal je oude account volledig verwijderd worden.

Wanneer je het telefoonnummer behoudt, maar je verandert van type smartphone kan je de account gegevens, zoals abonnement en groepen, migreren. Het is niet mogelijk om je berichten te migreren.

Wanneer naar een zelfde type smartphone overgaat, zoals van Android naar Android, is het misschien wel mogelijk om je berichten te migreren.Voor meer informatie lees dit FAQ artikel.

Voordat je jouw smartphone weggeeft, zorg ervoor dat je al jouw data hebt gewist van de telefoon. Onthoud dat je ook je SD kaart moet wissen als je telefoon er één heeft. Dit zorgt ervoor dat geen data van jou, zoals je WhatsApp berichten, in andermans handen komen.

Met vriendelijke groet,
Het Whatsapp Support Team