Hoe kan ik mijn vrienden uitnodigen om lid te worden van WhatsApp?

Om te kunnen chatten met contactpersonen op WhatsApp, moet iedereen de applicatie geïnstalleerd en hun telefoonnummer geverifieerd hebben op hun telefoon. Als sommige van je vrienden of familie nog niet actief zijn op WhatsApp, is het gemakkelijk om hen uit te nodigen om mee te doen.

Je kunt een WhatsApp uitnodiging versturen via de Vertel een Vriend / Uitnodigen functie. Hiermee kun je een SMS of e-mail met een link naar de applicatie sturen. Afhankelijk van de telefoon die je gebruikt, kan je ook een optie zien om een uitnodiging te sturen via een andere toepassing voor berichten, of om een bericht te posten op Facebook om je vrienden te vertellen over WhatsApp en ze naar een download link te leiden.

Opmerking: Als je de SMS optie kiest zijn hiervoor de standaard sms-tarieven van toepassing. Wij raden je aan ervoor te zorgen dat je voldoende SMS tegoed hebt voor het verzenden van SMS-uitnodigingen.

Weet je niet helemaal waar je deze functie in WhatsApp kunt vinden?

  • Android: Tik op de Contacten tab. Ga helemaal naar beneden en tik op Vrienden uitnodigen.
  • iPhone: Tik op Favorieten en ga helemaal naar beneden. Tik daarna op Nodig vrienden uit voor WhatsApp.
  • Windows Phone: Tik op Iedereen en selecteer het contact dat je wilt uitnodigen. Tik Meer en tik daarna op uitnodigen voor WhatsApp.
  • Nokia S40: Selecteer Iedereen en tik op het contact dat je wilt uitnodigen. Selecteer daarna het telefoonnummer van het contact en tik op Uitnodigen.
  • BlackBerry: Selecteer Alle contactpersonen. Klik daarna op de BlackBerry knop en selecteer Uitnodigen.
  • Nokia S60: Selecteer Contacten en tik op het contact dat je wilt uitnodigen. Selecteer daarna Uitnodigen via SMS.
  • BlackBerry 10: Veeg van de bovenkant van het scherm naar beneden en tik op Vertel vriend.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team