Waarom gebruikt WhatsApp mijn telefoonnummer en mijn adresboek?

We vragen je telefoonnummer omdat WhatsApp zo berichten uitwisselt tussen jou en je contacten, net zoals dat bij sms'en het geval is.

Je adresboekgegevens zijn privé. Geen enkele andere gebruiker van WhatsApp heeft toegang tot jouw adresboekgegevens, tenzij je deze gegevens deelt. We respecteren je privacy en hebben je persoonlijke gegevens niet verkocht aan derden en zullen dit ook nooit doen. Als je graag meer wilt weten over ons privacybeleid, lees dan onze Privacy verklaring.

Om ongevraagde spamberichten te verminderen en te voorkomen, maar ook om je in-app ervaringen te verbeteren, maakt WhatsApp gebruik van de telefoonnummers uit het adresboek van je telefoon. WhatsApp slaat niets van jouw informatie op het systeem van iemand anders op. WhatsApp bekijkt de telefoonnummers in je adresboek en controleert dan welke van die nummers zijn geactiveerd voor WhatsApp. Hiermee kan elke WhatsApp gebruiker uit je adresboek als contact in je Favorieten (Contacten tab op Android) en in het Chat scherm verschijnen. Gedurende dit hele proces worden de telefoonnummers alleen naar WhatsApp gestuurd voor controle, dit gebeurt veilig en via een versleutelde verbinding. Er wordt geen andere informatie, zoals namen, e-mails en adressen gestuurd. De applicatie geeft vervolgens de namen uit je adresboek weer, zodat je weet met wie je aan het chatten bent.

Wij raden je aan om onze blog "Waarom we geen advertenties verkopen" te lezen. Dit verklaart onze mening over de privacy van gebruikers, wat wij verwachten van onze gebruikers, en wat zij mogen verwachten van ons.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team