Veelgestelde vragen

Nederlands

Worden berichten gratis verstuurd via WhatsApp?

Als je een gepast data-abonnement voor internet op je smartphone hebt en je hebt een abonnement bij WhatsApp, is het verzenden en ontvangen van berichten en media via WhatsApp gratis.

WhatsApp Messenger gebruikt de internetverbinding van je telefoon om berichten, afbeeldingen, audio, video, locaties en contacten te versturen en ontvangen. Zolang je telefoon geen roaming gebruikt en je de datalimiet niet hebt overschreden, kost het versturen van berichten via WhatsApp je niets extra.
Als je bezorgd bent over het datagebruik, adviseren we dat je indien mogelijk een Wi-Fi-verbinding gebruikt.
Houd echter rekening met het volgende:

  • Als je telefoon roaming gebruikt, worden mogelijk extra kosten voor mobiele data in rekening gebracht. Leer hoe je de dataroaming instellingen voor WhatsApp configureert voor: Android | iPhone | Nokia | Windows Phone.
  • Met WhatsApp kun je niet bellen. Als je de knop Bellen ziet in WhatsApp, is dit hetzelfde als de knop Bellen op je telefoon. De tarieven voor oproepen van je mobiele aanbieder zijn hier van toepassing bij telefoongesprekken die je voert met de knop Bellen in WhatsApp.
  • Als je sms-berichten verstuurt naar je vrienden om ze uit te nodigen voor WhatsApp, zijn de tarieven van je mobiele aanbieder mogelijk ook van toepassing. Je vindt hier meer informatie over het uitnodigen van vrienden voor WhatsApp.

Gebruikers van Nokia-telefoons bevelen we sterk aan een onbeperkt data-abonnement te gebruiken voor WhatsApp. Meer informatie vind je hier.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team