Worden er kosten voor gegevensroaming in rekening gebracht wanneer ik naar het buitenland reis?

WhatsApp Messenger gebruikt hetzelfde mobiel internetabonnement als surfen op het web en e-mail op je telefoon. Als het gebruik van gegevensroaming (2G/3G/4G) normaliter extra kosten met zich meebrengt, kunnen extra kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van WhatsApp in het buitenland. Neem contact op met je provider voor meer informatie over roaming in het buitenland, SIM-kaarten, tarieven en beleid. Als je geen internationaal dataplan hebt, schakel Gegevensroaming uit om extra roamingkosten te vermijden.

Om er zeker van te zijn dat je gegevensroaming is uitgeschakeld:

Android 2.1 en 2.3

Ga naar Instellingen > Draadloos en netwerken > Mobiele netwerken en verzeker je ervan dat Gegevensroaming is uitgeschakeld.

Android 4.0+

Ga naar Instellingen > Meer (onder Draadloos en netwerken) > Mobiele of Cellulaire netwerken > en verzeker je ervan dat Gegevensroaming is uitgeschakeld.

Overige Android

Zoek naar "Netwerk" of "Data" in je telefooninstellingen en schakel Gegevensroaming uit.

Als je verbonden bent via een Wi-Fi-netwerk zijn er geen extra kosten verbonden aan het gebruik van WhatsApp.

Als gegevensroaming is ingeschakeld op je telefoon raden we je aan om geen media te selecteren onder tijdens roaming in Media automatisch downloaden in je WhatsApp-instellingen om extra kosten te vermijden. Voor meer informatie over het automatisch downloaden van media en hoe dat in te stellen, zie hier.

We adviseren je je WhatsApp-status in te stellen op "Ik ben momenteel in het buitenland. Ik antwoord zodra ik een Wi-Fi verbinding heb". Zo weten je vrienden waarom je niet onmiddellijk antwoordt.

Met vriendelijke groet,
Het WhatsApp Support Team