Biztonsági adatok törlése és az operációs rendszer újratöltése

Előfordulhat, hogy a WhatsApp nem működik megfelelően, amit a BlackBerry operációs rendszerében (OS) lévő hiba okozhat. Ebben az esetben segíthet a biztonsági adatok teljes törlése (security wipe) vagy az operációs rendszer újratöltése. Azt ajánljuk, hogy először próbáld meg a biztonsági adatok törlését, amennyiben ez nem oldja meg a problémát, ebben az esetben kezd el az operációs rendszer újratöltését.

Mielőtt bármelyik folyamatot is elkezdenéd, azt ajánljuk, hogy készíts egy biztonsági mentést az összes telefonodon lévő adatról, mivel azok törölve lesznek.

Tartalom:

Készíts biztonsági mentést

Amennyiben rendelkezel hozzáféréssel egy számítógéphez:

  1. Töltsd te és telepítsd ezt: BlackBerry® Desktop Software.
  2. Csatlakoztasd a BlackBerry készülékedet a számítógépedhez.
  3. Miután a Desktop Software felismeri a telefonodat, klikkelj: Biztonsági mentés, majd: Minden adat, majd klikkelj: Biztonsági mentés.

Amennyiben nem rendelkezel hozzáféréssel egy számítógéphez:

  • Exportáld a csevegési előzményeidet, minden olyan WhatsApp beszélgetést, amit nem szeretnél elveszíteni.
  • Küldd el magadnak email-en az összes fontos dokumentumodat vagy fájlodat, amit korábban elmentettél a telefonodra.
  • Jegyezz le minden személyes beállítást, amit elmentettél a telfonodon.
  • Mentsd le a kapcsolataidat az SD kártyádra, vagy ellenőrizd, hogy a szolgáltatód rendlekezik egy kapcsolat szinkornizáló rendszerrel.
  • Győződj meg róla, hogy a média fájljaid le vannak mentve az SD kártyádra, ezután távolítsd el az SD kártyádat a készülékedből, így a rajta lévő média fájlok nem fognak törlődni.

Biztonsági adatok törlése

Ennek a folyamatnak a végrehajtásával törlődik minden alkalmazásod és adatod (kapcsolatok, üzenetek, naptár, stb.):

  1. Készíts biztonsági mentést az adataidról.
  2. Menj: BlackBerry Opciók > Biztonság > Biztonsági adattörlés.
  3. Bizonyosodj meg róla, hogy minden mező ki van pipálva.
  4. Írd a "blackberry" szót a jóváhagyó mezőbe.
  5. Válaszd: Adatok törlése.
  6. Várj, amíg törlődnek az adatok és újraindul a telefonod (körülbelül 10 percig fog tartani).
  7. Töltsd le a WhatsApp-ot újra.

Operációs rendszer újratöltése

Szükséged van hozzáféréshez egy számítógéphez, ahhoz, hogy újratöltsd az operációs rendszeredet. A következő információ a BlackBerry ügyfélszolgálatának forumából származik.

A folyamat során minen alkalmazásod és adatod törlődni fog, és körülbelül 30-40 percig fog tartani.

  1. Töltsd le és telepítsd a telefonod operációs rendszerét a szolgáltatód letöltési oldaláról, erről a BlackBerry letöltési oldalról.
  2. Készíts biztonsági mentést az adataidról.
  3. Zárd be a BlackBerry Desktop Manager-t és hagyd a készülékedet csatlakoztatva.
  4. Nyisd meg a Windows Explorer-t, majd nyisd meg ezt a mappát: C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader\ majd ezt a fájlt: Loader.exe file.
  5. Vista 64-bit számítógép esetén a fájl itt található: C:\Program Files (x86)\Common Files\Research In Motion\AppLoader.
    A számítógéped beállításaitól függően, lehetséges, hogy láthatóvá kell tenned a rejtett mappákat (File > Options for Windows XP or Organize > Folder and Search Options in Windows Vista).
  6. Miután a készülék konfigurációja befejeződött a Device Application Selection képernyőjét fogod látni. Görgess végig a listán, hogy megbiznyosodhass róla, hogy az összes alkalmazás ki van választva, amit használni szeretnél. Valamint kiveheted a pipát azon alkalmazások mellől, amit nem szeretnél a továbbiakban használni, ezáltal helyet szabadíthatsz fel. Klikkelj: Következő.
  7. A következő oldlalon klikkelj a Haladó gombra. Bizonyosodj meg róla, hogy mindkét mező (Minden alkalmazás adat törlése és Minden jelenleg telepített alkalmazás törlése) opció ki van pipálva. Klikkelj: Következő.
  8. Kezd el az operációs rendszer újratelepítését. Vedd figyelembe, hogy ez a folyamat eltarthat 10-30 percig is (általában 10 perc). Ne csatlakoztasd le a készüléket.
  9. Miután a folyamat befejeződött, nyisd meg újra a BlackBerry Desktop Manager-t.
  10. Válaszd Biztonsági mentés majd Visszaállítás és nyisd meg a Visszaállítás alkalmazást Válaszd ki a fájlt a visszaállításhoz (Backup-(Year-Month-Day).ipd) majd klikkelj: Megnyitás. Kövesd az utasításokat a telefonod visszaállításához.
  11. Engedélyezd újra a készüléked csatlakozását, menj: Kapcsolatok kezelése és kapcsold be a Mobil hálózatot. Tölts le újra minden hiányzó alkalmazást.

Valamint a folyamat végeztével ajánlott az akkumulátorod eltávolítása 15-30 másodpercre, hogy a készüléked gond nélkül működni tudjon.

Üdv,
WhatsApp Ügyfélszolgálat