Miért használja a WhatsApp a telefonszámomat és a névjegyzékemet?

Azért van szükségünk a telefonszámodra, mert a WhatsApp így kapcsolja össze a csevegéseidet közted és a kontaktjaid között, hasonló elven mint az SMS rendszerében.

A névjegyzéked tartalma privát számodra. Egyéb WhatsApp felhasználók nem férhetnek hozzá a névjegyzéked tartalmához, kivéve, amennyiben megosztod ezeket az adatokat. Az adatvédelem nagyon fontos számunkra és nem adjuk, adtuk és fogjuk eladni a személyes információidat senkinek. Amennyiben szeretnél többet megtudni az Adatvédelmi szabályainkról, kérjük, olvasd el az Adatvédelmi szabályunkat.

Ahhoz, hogy csökkentsük és meg tudjuk előzni a kéretlen spam üzenetek terjedését, valamint élvezhetőbbé tegyük az alkalmazáson belüli csevegési élményeidet, a WhatsApp a telefonod névjegyzékében lévő telefonszámokat használja. A WhatsApp nem tárolja ezen információidat senki rendszerében. A WhatsApp csupán megnézi a telefonszámokat a telefonod névjegyzékében, majd kiválasztja azokat a telefonszámokat, amelyek hitelesítve vannak WhatsApp-on. Ezáltal lehetővé teszi, hogy a névjegyzékedben szereplő WhatsApp felhasználók megjelenjenek a Kedvencek / Kontakt kiválasztása (Kontaktok Android készülékeken) képernyőn és a Csevegések képernyőn. A folyamat során csupán a telefonszámok kerülnek ellenőrzésre a WhatsApp által, egy biztonságosan titkosított kapcsolaton keresztül. Egyéb információk, mint például nevek, email címek és címek nem kerülnek elküldésre. Annak érdekében, hogy lásd, hogy kivel beszélgetsz az alkalmazás megjeleníti az adott felhasználó nevét számodra a névjegyzékedből.

Olvasd el bátran a blog bejegyzésünket: "Miért nem árulunk reklámokat". A bejegyzésből megtudhatod a véleményünket a felhasználók adatvédelméről, hogy mit várunk el a felhasználóinktól és hogy ők mit várhatnak el tőlünk.

Üdv,
WhatsApp Ügyfélszolgálat