Защо WhatsApp използва моя телефонен номер и контакти?

Ето защо питаме кой е телефонният ви номер: С тази информация WhatsApp разпраща съобщенията между абонатите, подобно на начина, по който работи системата SMS.

Данните от вашия телефонен указател са налични само за вас. Никой друг потребител на WhatsApp нама достъп до телефоните на вашите контакти, освен ако вие не ги споделите с някой. Ние ценим вашата поверителност и никога не бихме продали вашата лична информация на когото и да било. Ако искате да научите повече за нашите Правила за поверителност, прочетете Бележка за поверителност.

За да може да намалим обема на нежелани съобщения и да подобрим качеството на приложението, WhatsApp използва телефонните номера от вашия указател. WhatsApp не запазва вашата информация където и да било. WhatsApp прочита телефонните номера на вашите контакти и проверява кои от тях са потвърдени в нашата система. По този начин, всеки абонат на WhatsApp, който е и ваш контакт, ще се появи в списъка Любими(Контакти в Android) в екрана Чат. По време на този процес, единствено телефонните номера биват изпратени до нашия сървър чрез сигурна, шифрована връзка. Никаква друга информация, като например имена, имейл адреси, адреси и т.н. не се изпраща. За да знаете с кого общувате в чатовете, приложението показва имената от вашия телефонен указател.

Съветваме ви да прочетете блог публикацията "Защо не продаваме реклами", която обяснява възгледите ни за опазването на личната информация на потребителя, какво очакваме от вас и какво може да очаквате от нас.

Поздрави,
Екип за поддръжка, WhatsApp