Cum efectuez o ștergere de securitate și cum reinstalez sistemul de operare?

De cele mai multe ori, WhatsApp este posibil să nu poată funcționa corect datorită sistemului de operare BlackBerry (OS). În astfel de cazuri, este necesar să se efectueze o ștegere de securitate sau reinstalare a sistemului de operare. Vă recomandăm să încercați mai întâi o ștergere de securitate, și în cazul în care acest lucru nu va soluționa problema, apoi puteți încerca reinstalarea sistemului de operare.

Înainte de a încerca oricare dintre aceste metode, ar trebui să salvați toate informațiile de pe telefonul dvs. din moment ce acestea vor fi șterse.

Secțiuni

Efectuarea de backup pe telefonul dumneavoastră

În cazul în care aveți acces la calculator:

 1. Descărcați și instalați BlackBerry® Desktop Software.
 2. Conectați telefonul dvs. BlackBerry la calculator.
 3. De îndată ce Desktop Software va recunoaște telefonul dvs, apăsați pe Back Up, selectați Toată data/ All data, apoi apăsați Salvați / Back Up.

În cazul în care nu aveți acces la un calculator, vă recomandăm următoarele soluții:

 • Exportați istoricul conversațiilor de la orice conversație WhatsApp pe care nu doriți să o pierdeți.
 • Trimiteți-vă prin e-mail orice document important sau fișiere care sunt salvate pe telefon.
 • Notați-vă orice configurare personală efectuată pe telefon.
 • Salvați contactele pe cardul dvs. de memorie, sau verificați dacă furnizorul dvs. deține vreun anumit tip de serviciu pentru sincronizare contacte.
 • Asigurați-vă că media este salvată pe cardul dvs. de memorie, apoi scoateți acest card din dispozitiv pentru ca toate fișierele dvs. media să nu fie șterse.

Efectuarea unei ștergeri de securitate

Acest proces va șterge toate aplicațiile și informațiile (contacte, e-mail, calendar, etc.):

 1. Efectuați un back up pentru informațiile dumneavoastră.
 2. Accesați Opțiuni BlackBerry > Securitate > Șterge toate informațiile.
 3. Asigurați-vă că toate căsuțele sunt bifate.
 4. Scrieți "blackberry" în căsuța de confirmare.
 5. Selectați Ștergere.
 6. Așteptați ca informațiile să fie șterse și ca telefonul dvs. să repornească (acest proces ar trebui să dureze în jur de 10 minute).
 7. Descărcați WhatsApp din nou.

Reinstalarea sistemului de operare

Veți avea nevoie de accesul la un calculator pentru a reinstala sistemul de operare. Informațiile următoare sunt de pe forumul de asistență BlackBerry.

Acest proces va șterge toate aplicațiile și informațiile, și va dura în jur de 30-40 de minute pentru a se finaliza.

 1. Descărcați și reinstalați sistemul de operare al telefonului dvs. de pe această pagină de web pagină de descărcare BlackBerry.
 2. Salvați informațiile dvs.
 3. Închideți BlackBerry Desktop Manager și lăsați dispozitivul conectat.
 4. Deschideți Windows Explorer și accesați următorul director : C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader\ și deschideți fișierul Loader.exe.
 5. Pentru calculatoarele ce folosesc Vista 64-bit, fișierul se găsește pe C:\Program Files (x86)\Common Files\Research In Motion\AppLoader.
  În funcție de setările calculatorului dvs. s-ar putea să fie nevoie să arătați fișierele ascunse (la secțiunea File > Options for Windows XP sau Organize > Folder and Search Options în Windows Vista).
 6. După ce setările de configurare au fost redobândte, veți accesa pagina Device Application Selection. Puteți să vă asigurați că toate aplicațiile pe care le doriți sunt selectate. Puteți, de asemenea, să deselectați aumite aplicații pe care nu le utilizați pentru a conserva spațiu. Apăsați Next.
 7. Pe pagina următoare, apăsați pe butonul Advanced. Asigurați-vă că ambele căsuțe (Delete all application data și Delete all currently installed applications) sunt bifate. Apoi apăsați Next.
 8. Continuați cu procesul de reinstalare al sistemului de operare. Atenție, acest proces poate dura între 10- și 30 de minute ( de obicei, doar 10 minute). Nu vă deconectați dispozitivul de la calculator.
 9. De îndată ce procesul a fost finalizat, redeschideți BlackBerry Desktop Manager.
 10. Selectați Backup și Restore și deschideți aplicația. Selectați fișierul pe care doriți să îl recuperați/restore (Backup-(Anul-Luna-Ziua).ipd) și apăsați Open. Urmați acești pași pentru a restabili dispozitivul dumneavoastră.
 11. Restabiliți conexiunile pentru dispozitivul dvs. prin accesarea Rețele și conexiuni și porniți Rețea mobilă Network. Redescărcați orice aplicație care lipsește.

De asemenea, se recomandă că să scoateți bateria pentru 15 sau 30 de secunde după finalizarea acestui proces pentru a vă asigura că dispozitivul funcționează perfect.

Numai bine,
Serviciul Clienți WhatsApp