O WhatsApp-u

Naša aplikacija

Več kot milijarda ljudi v preko 180 državah uporablja WhatsApp1 za ohranjanje stika s prijatelji in družinami, kadarkoli in kjerkoli. WhatsApp je brezplačna2 aplikacija in ponuja preprosto, varno, zanesljivo sporočanje ter klicanje in je na voljo za mobilne telefone po vsem svetu.

1 In ja, ime "WhatsApp" je besedna igra s frazo "What's Up".

2 Mobilni podatki se lahko zaračunajo.

Naša misija

WhatsApp je bila sprva alternativa SMS-om. Naš izdelek sedaj podpira pošiljanje in prejemanje različnih medijev: besedil, slik, videoposnetkov, dokumentov in lokacije, kot tudi glasovnih klicev. Naša sporočila in klici so zavarovani s šifriranjem od konca do konca, kar pomeni, da jih nobena tretja oseba, vključno z WhatsApp-om, ne more brati ali jih poslušati. Pred vsako odločitvijo, glede WhatsApp-a, je naša želja za omogočanje brezskrbne komunikacije, brez ovir, kjerkoli na svetu.

Naša ekipa

WhatsApp sta ustanovila Jan Koum in Brian Acton, ki sta pred tem skupno preživela 20 let pri Yahoo. WhatsApp se je pridružil Facebook-u leta 2014, vendar deluje kot ločena aplikacija, katere ekipa je osredotočena na razvoju platforme za sporočanje, ki deluje hitro in zanesljivo kjerkoli na svetu.