Што

WhatsApp Inc. е старт-ап компанија за рано-фазна технологија основана во срцето на Силиконската Долина. Прашуваш што значи името? Па, WhatsApp е игра на зборови од What's Up, во случај веќе да го немаше откриено:)

Зошто

Бидејќи сакаме да создадеме подобра SMS алтернатива. Бидејќи веруваме дека можеме. Бидејќи некој ден многу наскоро сите ќе имаат смартфон.

Кој

WhatsApp е основан од двајца дечки кои заедно потрошија 20 години правејќи гик ствари во Yahoo! Inc. пред да го стартуваат WhatsApp Inc.